♥  Grote avonturen beginnen klein  

Biologisch katoen…

Wat is gewone katoen?

Katoen is een natuurlijke vezel, maar het verbouwen van de katoenplant en het verwerken van de vezels is één van de meest vervuilende vormen van agrarische landbouw ter wereld. Katoen verbruikt ongeveer 25% van de insecticiden ter wereld, en meer dan 10% van de pesticiden! Tijdens het (niet-biologisch) verwerken van de katoenbollen tot kleding, worden bij elke productiestap heel veel chemicaliën gebruikt: siliconen wax, aardolieproducten, weekmakers, glansmiddelen, zware metalen, vlam- en bodemvertragers, ammoniak en formaldehyde. En daarvan blijft natuurlijk altijd wat hangen in de stof die je koopt en uiteindelijk draagt. Lijkt me niet zo goed voor de gevoelige babyhuid..

Biologisch katoen is puur, zacht en ademend.

Biologisch katoen wordt verbouwd met behulp van methoden en materialen die een lage impact op het milieu hebben. “Werken met en niet tegen de natuur” is het principe hierachter. Geteeld zonder pesticiden en gesponnen zonder chemicaliën. Organic cotton is puur, natuurlijk en morganic_cottoneer ademend voor de gevoelige huid. Bestrijdingsmiddelen en chemisch behandelde babykledij, luiers, en beddengoed blokkeren het natuurlijke evenwicht van de huid, wat vaak uitslag en baby eczeem veroorzaakt.

Biologisch katoen is vrij van synthetische gifstoffen die in de bloedbaan kunnen worden opgenomen door contact met de huid. Het is ook vrij van irriterende of schadelijke kleurstoffen. Noodzakelijk toch voor body’s, babypakjes, en beddengoed als je het mij vraagt.

Baby verzorgingsartikelen in biologisch katoen zijn zachter, dikker, steviger en gaan dus ook langer mee. Wij zien alleen maar voordelen! En de prijs, die is ook best zacht..

Klik hier en bewonder direct deze mooie collectie.

Bron: Glorious Lou

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie